Έτσι, οι Greekarchitects και της Dupont έδωσαν την ευκαιρία σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, φοιτητές, μηχανολόγους και σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια σύγχρονη όψη που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την σημερινή.Οι προτάσεις έφτασαν τις 380 και δόθηκαν 3 βραβεία στις ακόλουθες.
Το κύριο χαρακτηριστικό της πρόσοψης είναι ο άνεμος και η χρήση του ως αιολική ενέργεια. Στην πρόσοψη προεξέχουν τεχνητά φύλλα τα οποία παράγουν και ηλεκτρισμό. Παράλληλα, λειτουργούν ως σκίαστρο για το κτίριο και παράγουν το καταπραϋντικό ήχο του φύλλων του δέντρου. Επιπλέον, δημιουργήθηκε κλειστό και ανοιχτό εξωτερικό κλιμακοστάσιο.
Το Sentry Glass που χρησιμοποιήθηκε είναι υλικό αντοχής και διαφάνειας με όμορφη λευκή λάμψη.
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, μυθολογικές πτυχές της, το κλίμα της και η ανάγκη ενός συμβόλου που θα αντικρίζει όποιος μπαίνει σε ένα από μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου ώθησαν τους Ρώσους αρχιτέκτονες σε ένα στοιχείο, το νερό, και στη δημιουργία καταρράκτη.
Μια ακόμη πρόταση εμπνευσμένη από Ελλάδα είναι και αυτή του Ιταλού αρχιτέκτονα Marco. Στη συγκεκριμένη πρόταση χρησιμοποιούνται κάτι σαν ομπρέλες οι οποίες ανοίγουν ανάλογα με τη ένταση του φωτός, επιτρέποντας την κατάλληλη ποσότητα να περάσει στο εσωτερικό του κτιρίου. Παράλληλα, δίνει μια όψη ορόσημου για το λιμάνι με εντυπωσιακά χρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.
3o Βραβείο - DESIGN CONSEPT AND MATERIALS SELECTION -
Gerald Griggs and Weimeng Lu
Gerald Griggs and Weimeng Lu
Γεωμετρία είναι χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της αρχαίας Ελλάδας από την οποία εμπνεύστηκαν την όψη.
Άρθρο Kataskeui
0 comments